skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Etelä-Sudan on kansainvälisen painostuksen alaisena suostunut päästämään maahan 4000 YK-rauhanturvaajaa. YK:n turvallisuusneuvosto päätti jo aiemmin lisätä rauhanturvaajien määrää sisällissodasta kärsivään Etelä-Sudaniin, mutta tähän asti maa on kieltäytynyt päästämästä joukkoja alueelleen. Maan presidentti Salva Kiir suostui lisäjoukkojen päästämiseen maahan YK:n turvallisuusneuvoston vierailtua Etelä-Sudanissa viikonloppuna. Etelä-Sudanissa on jo valmiiksi 12 000 rauhanturvaajaa.

Siviiliväestön suojelemisesta on tullut entistä tärkeämpää sen jälkeen kun väkivaltaisuudet maan pääkaupungissa Jubassa puhkesivat uudelleen heinäkuussa, minkä seurauksena sadat siviilit ovat saaneet surmansa. Heinäkuussa alkaneet väkivaltaisuudet kohdistuivat erityisesti siviiliväestöön ja kansainvälisiin avustustyöntekijöihin.

Aivan hetkessä 4 000 sotilaan joukkoa ei Etelä-Sudaniin saada. YK:n mukaan koko joukon saaminen toimialueelle vie aikaa noin kaksi kuukautta. Uudet joukot tulevat YK:n mukaan suojelemaan siviilejä nimenomaan Jubassa ja ehkä myös sen ulkopuolella.

Hölkkäri on uutisoinut aiheesta aiemminkin. Lue juttu joukkojen lisäämisestä sekä juttu avustustyöntekijöihin kohdistuneesta terrorista.

Asiasta uutisoi ABC News verkkosivuillaan.