skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

MCc Hölkkäri päätti ajokautensa "Koillismaan Surrautuksella"

MCc Hölkkärin ajokauden toinen ja ajovuoden 2023 viimeisin rt-henkinen mopomiitinki oli Taivalkoskella Koitilan suoran päässä, Koitijärven rannalla- upeassa ja kesäisessä syyskelissä!

Viime vuonna peruuntunut ”Koillismaan Surrautus” tehtiin lauantaina. Liikkeelle päästiin jo 10 pinnassa. Pääsuuntana 00 eli pohjoinen. Lapin puolella siis käytiin. Posiolla stopattiin tankille ja tehtiin Pentikin Museo -vierailu. Museo esittelee (rt-ilmaiseksi!) miten ja millä kotitalousvälineillä ennen vanhaan elettiin. Esillä oli yli 4500 esinettä, joita on käytetty suomalaisissa kotitalouksissa 1800-luvun ja toisen maailmansodan välisenä aikana ja mm. vanhoja putkiradioita sekä suomalaisia puukkoja.

Rukalla tankattiin premium burgerit ja nestettä. Ajolenkkinä Koitila - Posio - Ruka - Kuusamo - Koitila oli oiva mutkateineen ja nousuineen. Koska ajokeli ja -seura oli loistavaa, tuli surrautukselle yhteismitallisesti neljällä konepyörällä matkaa liki tuhat kilometriä!

Muisteltiin menneitä YK-hommia runsaasti ja monimuotoisesti ennen ja jälkeen saunomisten. Ulkolämpötilat pyörvät tukevasti parinkympin paikkeilla koko viikonlopun ajan. Sitä debriefingiä parhaimmillaan. Kehuttiin omia kaksirattaisia kulkineita, varusteita ja ajo-ominaisuuksia vuorotellen.

Palatessakaan ei ollut/tullut liikennehaavereita, vaikka Lapin tyhmimpiä elukoita - poroja- näkyikin kahta puolen tietä eli runsaasti. Ajokilometrejä tuli tapahtumaan liittyen jokaiselle sellaiset kuutisensataa eli yhteensä 2416 kilometriä.

Enempikin olisi motoristeja mukaan ja tupaan mahtunut, mutta näillä mentiin nyt tämä kerta.

 

El Presidente

Rauhanturvaajaliiton entinen puheenjohtaja tuomittiin ehdottomaan vankeuteen

Suomen Rauhanturvaajaliiton entinen puheenjohtaja, prikaatikenraali evp. Mauri Koskela on tuomittu raiskauksesta ja ampuma-aserikoksesta 1 vuodeksi ja 11 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Syytettä käsiteltiin Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Koskela vastasi syytteisiin elokuussa.

Seksuaalirikos ajoittui uudenvuodenaatolle 2022. Koskelaa syytettiin myös pari vuotta aiemmin tapahtuneesta ampuma-aserikoksesta, missä oli kyse pistoolin ja sotilaskiväärin luvattomasta hallussapidosta sekä aseiden ja patruunoiden lainvastaisesta säilyttämisestä. 

Alunperin Koskelaa syytettiin törkeästä raiskauksesta, mutta oikeus arvioi, ettei teko ollut kokonaisuutta arvostellen pidettävä törkeänä. 

Koska rangaistus oli alle kaksi vuotta ehdotonta vankeutta, Koskelan sotilasarvoa ei määrätty menetettäväksi. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

62-vuotias Mauri Koskela on tunnettu sotilas ja entinen rauhanturvaaja. Hän toimi muun muassa ensimmäisenä suomalaisen osaston vanhimpana Afganistanissa 2002. Koskela toimi myös Puolustusvoimien kansainvälisen keskuksen apulaisjohtajana 2003-2005 ja johtajana 2007-2009. Sotilasuransa loppuvaiheilla hän toimi myös Jääkäriprikaatin komentajana ja puolustusvoimien henkilöstöpäällikkönä. 

Reserviin Koskela siirtyi vuoden 2015 alusta. Tämän jälkeen hän toimi muun muassa Enontekiön kunnanjohtajana sekä Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtajana.

Koskelan tuomiosta uutisoi muun muassa Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat.  

 

Taas olisi aika kokoustella - tervetuloa syyskokoukseen Tampereelle

Perinteisesti Hölkkäri On Web ry:n syyskokous on pidetty rauhanturvaajaristeilyn yhteydessä, mutta tänäkin vuonna asiat ovat toisin. Tallink päätti viedä laivansa toisiin hommiin, eivätkä ole vieläkään tuoneet korvaavaa tilalle. Tänä vuonna yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään siis Tampereella.

Missä: Pub Jerun Piilopaikka, Hämeenkatu 10 (alakerta), 33100 Tampere

Milloin: Lauantai 7.10.2023. Kokous alkaa kello 14.00.

Asiat: Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset syyskokousasiat sekä sääntömuutosesitys, joka mahdollistaa ampumatoiminnan harjoittamisen sekä jäsenistön osallistumisen kansainvälisiin harjoituksiin.

Muuta: Kokoustelun ohessa luvassa on pientä kokoustarjoilua.

 Toivomme runsasta osallistumista.

 Terveisin:

The Hallitus

SK: Rauhanturvaajien lennolla järjestyshäiriöitä - asiasta tehdään rikostutkinta

Suomalaisia rauhanturvaajia kuljettaneella lennolla on sattunut järjestyshäiriöitä, uutisoi Satakunnan Kansa

Lehden saamien tietojen mukaan espanjalaisen lentoyhtiön koneessa olisi ollut suomalaisia, kotiinpalaavia Unifil-operaation suomalaisia rauhanturvaajia. Järjestyshäiriöt sattuivat 29. heinäkuuta. Lento laskeutui Pirkkalan Lentoasemalle. 

Satakunnan Kansan tavoittama Pääesikunnan oikeudellisen osaston sektorijohtaja ja tutkinnanjohtaja Jouni Pulkkinen vahvistaa tapauksen sekä sen, että asian selvittely on aloitettu. Pulkkinen ei paljasta järjestyshäiriöön osallistuneiden henkilöiden lukumäärää, asemaa tai rikosnimikettä. 

 

HS: Mali vaatii YK:ta vetämään joukkonsa pois maasta

Mali on vaatinut YK:N turvallisuusneuvostoa vetämään välittömästi rauhanturvajoukot pois maasta, uutisoi Helsingin Sanomat. 

Malin ulkoministeri Abdoulaye Diop kertoi haluavansa rauhanturvajoukot pois maasta, koska ne ovat epäonnistuneet vastaamaan Malin turvallisuushaasteisiin. Ulkoministeri kertoi myös, että Minusma-operaatiosta on tullut osa ongelmaa, koska se ministerin mukaan lietsoo yhteisöjen välisiä jännitteitä.

Ministerin vaatimuksen taustalla on useita tekijöitä, joista yksi on se, että maan sotilasjuntta on viime vuosina kääntynyt Venäjän puoleen saadakseen apua taistelussa jihadisteja vastaan. 

Malin turvallisuustilanne on heikentynyt viimeisen vuosikymmenen aikana, eikä rauhanturvajoukot ole onnistuneet turvaamaan alueen rauhaa vaan tilanne on muuttunut koko ajan turvattomammaksi. 

Lue koko juttu Helsingin Sanomien verkkosivuilta. 

In the service of peace