skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Yli 700 haki kansainväliseen valmiusjoukkoon

705 henkilöä hakeutui tänä vuonna varusmiespalvelukseen Porin prikaatin kouluttamaan Suomen kansainväliseen valmiusjoukkoon. Hakuaika päättyi tällä viikolla. Viime vuonna koulutukseen haki määräaikaan mennessä 648 hakijaa. Tänä vuonna käytössä oli ensimmäistä kertaa sähköinen hakujärjestelmä.

- Hakijamäärän kasvu osoittaa, että nuorten kiinnostus kansainväliseen koulutukseen ja itsensä haastamiseen ovat voimissaan. Hakijamäärä täydentyy vielä tämän kevään aikana, kun Utin jääkärirykmentin laskuvarjojääkärikoulutuksen valintakokeet on pidetty, kertoo kapteeni Kalle Nieminen Porin prikaatista.

Suomen kansainvälisen valmiusjoukon valintakokeet järjestetään Säkylässä huhtikuussa. Valintakoevaiheeseen päässeille ja siitä karsiutuneille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti.

Porin prikaatin kouluttamat Suomen kansainväliset valmiusjoukot saavat sotilaallisen maanpuolustuksen lisäksi erikoiskoulutuksen kansainvälisiin kriisinhallintatehtäviin. Nyt haettiin koulutettavia heinäkuun 2018 ja tammikuun 2019 saapumiseriin.

Hölkkärin Batman ja Ryydman - Streng ja Malino jatkavat johdossa

Hölkkäri On Web ry:n hallitus järjestäytyi torstai-iltana. Jo etukäteen oli tiedossa, että Tom Streng jatkaa yhdistyksen puheenjohtajana. Kokouksessa yksimielisesti päätettiin, että viime vuonna ansiokkaasti varapuheenjohtajan valtaa käytellyt Christian Malino saa jatkaa tehtävässään myös tänä vuonna.

Yhdistyksen muut toimihenkilöt:

Sihteeri: Jari Ojala
WebManager: Mikko Palosvirta
Rahastonhoitaja: Timo Järvinen
Päätoimittaja: Pekka Söderlund
Tapahtumakoordinaattori: Ismo Hämäläinen
Jäsenvastaavat: Matti Lonnakko & Tom Streng
Vertaistukivastaava: Juha Pienimäki
Veteraanitukivastaava: Petri Paganus
MC Hölkkärin presidentti: Kimmo Leskinen

Rauhanturvaajien ammuksia löydettiin siviileiltä Libanonissa

Libanonin turvallisuusjoukot pidättivät lauantaina kaksi libanonilaista siviiliä, joiden hallusta löydettiin suuri määrä UNIFILille kuuluvia ampumatarvikkeita Bint Jbeilin eteläosassa. UNIFIL on ilmoittanut tekevänsä yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa ja myös YK:n turvallisuuspäällikkö seuraa tilannetta.

Asiasta uutisoi Asharq Al-Awsat verkkosivuillaan.

Suojelun erikoisosaston NRF -valmiusvuoro päättyi vuodenvaihteessa

Suomi asetti vuoden 2017 ajaksi Suojelun erikoisosaston Naton nopean toiminnan joukkojen (Nato Reaction Force, NRF) täydentävään joukkopooliin. Osasto koottiin Porin prikaatissa kansainvälisen valmiusjoukkokoulutuksen suorittaneista suojelualan reserviläisistä ja Puolustusvoimien palkatusta henkilökunnasta. Osasto oli vuoden ajan 60 päivän valmiudessa kansainvälisiin tehtäviin.

Suojelun erikoisosasto on CBRN -uhkiin (kemialliset, biologiset, radiologiset ja ydinperäiset -) varautumiseen tarkoitettu joukko, joka kykenee kalustollaan ja henkilöstöllään mm. suojelutiedusteluun, näytteiden analysointiin ja erilaisiin puhdistustehtäviin. Joukon vahvuus on 55 henkilöä.

- Suojelun erikoisosaston valmiutta kehitettiin NRF -valmiusvuoromme aikana eniten henkilöstön, materiaalin ja suunnitelmien näkökulmasta, kertoo kapteeni Juha Soutolahti.

- Lisäksi erityisesti viime marraskuussa Suomessa järjestetty monikansallinen Reccex 17 -harjoitus kehitti Suojelun erikoisosaston yhteistoimintakykyä kansainvälisesti eteenpäin, kapteeni Soutolahti lisää.

Suojelun erikoisosasto on sekä kansallisen puolustuksen -että kansainvälisiin tehtäviin tarkoitettu joukko. Henkilöstön osaamista hyödynnettiin muun muassa vuonna 2014 suomalaisen suojeluosaston osallistuessa monikansalliseen Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW:n ja YK:n yhteiseen Syyrian operaatioon, joka varmisti kemikaalien turvallisen merikuljetuksen ja hävittämisen Syyriasta. Osasto antaa myös suojelualan virka-apua muille viranomaisille muutamia kertoja vuodessa.

Suomalaiset aloittavat toiminnan myös Irakin ulkopuolella Kurdistanissa

Suomalainen kriisinhallintajoukko Irakissa aloittaa toiminnan osana monikansallista taisteluosastoa Kurdistanin ulkopuolella Pohjois-Irakissa.

Uudessa tehtävässään suomalainen suojausjoukko vahventaa alueella jo olevaa monikansallista taisteluosastoa osana tukikohdan suojaus-, lähipuolustus- ja omasuojajärjestelyjä. Suojausjoukko on keskitetty alueelle joulukuun 2017 lopussa ja se aloittaa operatiivisessa toiminnassa tammikuun 2018 aikana osana OIR -operaatiota (Operation Inherent Resolve).

Suomalainen kriisinhallintajoukko jatkaa edelleen toimintaansa Erbilissä osana monikansallista Kurdistan Training Coordination Centeriä (KTCC). Joukon tehtävänä on Kurdistanin turvallisuusviranomaisten kouluttaminen erillisissä koulutustukikohdissa. Monikansallisissa koulutustukikohdissa toimii Suomen lisäksi useiden muiden Euroopan maiden kouluttajia. Koulutuksen tarkoituksena on antaa Kurdistanin hallinnolle tukea oman kestävän turvallisuusrakenteen luomiseksi.

Tasavallan presidentti päätti valtioneuvoston esityksestä 28.6.2017, että Suomen osallistumista Irakin OIR-operaatiossa (Operation Inherent Resolve) jatketaan noin 100 sotilaalla vuoden 2018 loppuun asti ja toiminta laajennetaan koskemaan kurdien peshmerga-joukkojen lisäksi myös muita Irakin turvallisuusjoukkoja. Päätöksen mukaisesti Suomi voi osallistua koulutustoimintaan Pohjois-Irakin lisäksi myös muualla Irakin alueella.

Asiasta uutisoi Puolustusvoimat verkkosivuillaan.

B&B Camp Wolf, Cyprus

Kuso Kulkee

In the service of peace