skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Taleban julisti tiistaina aloittavansa keväthyökkäyksen Afganistanissa. Järjestön mukaan se tarkoittaa sissien ja itsemurhapommittajien iskuja hallituksen kohteisiin ja vastapuolen komentajien salamurhia.

Vuotuinen keväthyökkäys aloittaa niin sanotun taistelukauden, jota lämpenevä sää helpottaa. Talvisin taistelut hiipuvat, kuluneena talvena tosin tyypillistä lyhyemmäksi aikaa, kertoo uutistoimisto AFP.

”Jihad aggressiivista valtaajaa, uskottomien armeijaa vastaan on harteillemme asetettu pyhä velvollisuus. Se on ainoa keinomme islamilaisen järjestelmän saavuttamiseksi ja itsenäisyytemme palauttamiseksi”, Taleban kertoi tiedotteessaan uutistoimisto Reutersin mukaan.

Taleban on käyttänyt hyväkseen ulkomaisten joukkojen vetäytymisen taistelutoimista vuoden 2014 lopussa. Se on sittemmin kamppaillut hallituksen joukkoja vastaan eri puolilla maata ja onnistui viime vuonna jopa valtaamaan hetkellisesti Kunduzin kaupungin Pohjois-Afganistanissa. Talebania pidetään vahvempana sitten syrjäyttämisensä Yhdysvaltain johdolla vuonna 2001.

Afganistanin hallitus on turhaan yrittänyt edistää rauhanneuvotteluja Talebanin kanssa.

Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat verkkosivuillaan.

Suomi osallistuu Resolute Support- operaatioon Afganistanissa vuonna 2016 noin 40 sotilaan kokonaisvahvuudella. Suomalainen osasto muodostuu neuvonantajista, lääkintäryhmästä, esikuntaupseereista sekä kansallisesta huolto- ja tukiosasta.