skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Etyj-tarkkailijoiden ryhmän auton takaikkunaan ammuttiin torstaiaamuna Donetskin alueella Itä-Ukrainassa. Tarkkailijaryhmä oli matkalla Donetskin ja Luhanskin alueiden rajalla, kun auton kuljettaja kuuli takaikkunan räsähdyksen. Hän pysäytti auton ja huomasi, että auton takaikkunassa on luodin aiheuttama reikä. Auton ikkuna ei ollut luodinkestävä. Myöhemmin tarkkailijat huomasivat ikkunassa pienemmän särön, jonka oli aiheuttanut todennäköisesti sama luoti. Luoti meni läpi auton vasemmasta takaikkunasta. Luotia ei löytynyt autosta.

Kukaan tarkkailijoista ei loukkaantunut tilanteessa. He palasivat tukikohtaansa Luhanskin kaupungissa.

Myöhemmin samana iltapäivänä toisen tarkkailijaryhmän johtajaa uhattiin aseella Luhanskin alueella. Niin sanotun Luhanskin kansantasavallan taistelijat pysäyttivät tarkkailijoiden auton tiesululla. Tarkkailijat olivat aiemmin aamulla kulkeneet saman tiesulun läpi ilman ongelmia. Nyt tarkkailijoiden ryhmän johtaja nousi autosta puhuakseen auton pysäyttäneille miehille. Aggressiivisesti käyttäytyvät mies lähestyi ryhmän johtajaa vaatien, että tarkkailijoiden on poistuttava alueelta välittömästi.

Etyj-tarkkailijoiden ryhmän johtaja selitti miehelle, että Etyjillä on oikeus liikkua alueella. Samaan aikaan toinen separatistitaistelija latasi aseensa muutaman metrin päässä ja osoitti sillä tarkkailijoiden ryhmänjohtajaa. Tämä palasi välittömästi ryhmänsä autolle ja tarkkailijat poistuivat paikalta.

Itä-Ukrainan taistelut ovat yltyneet kevään aikana. Etyjin tarkkailijat raportoivat päivittäin lisääntyvistä tulitaukorikkomuksista pääasiassa niin sanottujen kansantasavaltojen alueilla.

Ampumistapauksesta uutisoi Iltalehti verkkosivuillaan.

Etyjin SMM-operaatio on tällä hetkellä Suomen suurin siviilikriisinhallintaoperaatio. Operaatioon osallistuu vuonna 2016 yhteensä 26 suomalaista tarkkailijaa.