skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Rauhanturvaajat ovat Suomen puolustuksen selkäranka, mihin isänmaamme on helppo turvautua kun kriisi uhkaa. Tästä ajatuksesta lähti reservin yliluutnantti Jussi Niinistön tarmokkaasti eteenpäin ajama hanke kutsua kaikki entiset rauhanturvaajat ylimääräiseen kertausharjoitukseen. Kyseessä on samalla pilottina toimiva harjoitus Niinistön ajamalle nopean kutsun kertausharjoituksille.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan harjoitukset oli määrä pitää Kallavedellä, mutta Suomen Rauhanturvaajaliiton järjestöpäällikkö Ville Mäntysaari ärähti suunnitelmalle.

-Kyllä rauhanturvaajien pitää harjoitella siinä ympäristössä, missä rauhaakin on turvattu. Lisäksi kalojen kuturauha järkkyy, jos huhtikuun alussa tuhannet faitterit ryntäävät Kallavedelle, toteaa järjestöpäällikkö.

Pitkien ja piinallisten neuvotteluiden jälkeen harjoitus päätettiin pitää Välimerellä, missä on jo valmiiksi niin sekava tilanne, että yksi kertausharjoitus ei paljon kalojen kuturauhaa häiritse.

Nyt asiassa on edetty siihen pisteeseen, että järjestöpäällikkö kerää vapaaehtoisia ennakkoon ja muut tulevat harjoitukseen käskettynä. Tammikuussa toimeenpantu veteraanistatus helpottaa faittereiden kertauskäskyjen lähettämistä. Tiedot ovat jo valmiiksi kaivettu esiin. Vapaaehtoisia värvätään pienellä porkkanalla, eli pimeää viinaa ja pikkusuolaista messin sulkemisen jälkeen.

Nopean kertausharjoituksen teemalla harjoitus alkaa jo tänään 1. huhtikuuta kello 14, jolloin ensimmäinen osasto lähtee Helsingin Länsisatamasta kohti etelää. Paikalla pitää olla kaksi tuntia ennen uusitun Silja Europan lähtöä. Matkaan lähtevän faitterin pitää ottaa mukaan sotilaspassi, baretti, lakerikengät, suorat housut, lyhyhihainen kauluspaita ja kampa.

Risteilyisännäksi on lupautunut Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja Paavo Kiljunen apunaan Hölkkärin puheenjohtaja Tom Streng.