skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Yhden aikakauden loppu? Yhdysvallat julisti Osama bin Ladenin virallisesti kuolleeksi. Asian ympärillä vellovaa informaatiosotaa käydään kovaa vielä jokusia viikkoja. Koko ajan pulpahtelee esiin mitä ihmeellisimpiä "paljastuksia". Tuutin täyttää vain yhdestä lähteestä tuleva informaatio, jolta on vaikea suojautua. Haluaisin taas muistuttaa, että Pentagonissa on yli 500 palkattua media-ammattilaista loihtimassa tätä höttöä.  
OBL:sta tiedämme kuitenkin varsin vähän, mutta tiedämme sen, että hän oli verraton symboli molemmille "terrorismin vastaisen sodan" osapuolille. Oikeasti emme tiedä kuoliko OBL jenkkien iskussa Abbottabadin kaupungissa, vai kuoliko hän jo aikaisemmin, kuten edesmennyt Pakistanin pääministeri Benazir Bhuttokin on väittänyt. Yhdysvallat kuitenkin oli se taho, joka kuolleeksi julistamisen pystyi uskottavasti tekemään.

Tärkein kysymys on tietysti, että muuttukohan maailma nyt ja jos muuttuu, niin mihin suuntaan?
Halukkaiden valtioiden liittoutuma teki invaasion Afganistaniin loppuvuonna 2001 ja sai sille YK:n mandaatin kivestä hakkaamalla. Yhdysvaltain johtama liittouman hyökkäys Irakiin ei sitä saanut, mutta ei siihen juuri kukaan halunnut asettua poikkiteloinkaan.
USA:n sotajoukot on jo vetäytymässä Irakista, mutta läsnäolo toki jää ainaisiksi ajoiksi. Jenkit saivat haluamansa, eli Irakin öljykentät. Afgoistakin haluttaisiin poistua, mutta mieluummin niin, että kasvot säilyvät. Halu vähentää nykyisiä sotilasosallistumisia on selitettävissä Yhdysvaltojen konkurssikypsällä taloudella. Viimeiset kymmenen vuotta on taisteltu velkarahalla ja laskujen maksun aika tulee kuitenkin. Yritysmaailmassa tehdään kauppoja mm. ostettavan yrityksen rahoilla. Katseet kohdistuvat nyt Iraniin ja olisikin tarpeellista hankkia joku kiva syy, millä sinne päästäisiin. Iranissa on aika paljon öljyä vielä.

En kuitenkaan usko, että mikään muuttuu. Pieni hengähdystauko on ehkä ohjelmassa, mutta kohta jatketaan. Vaikkapa leimahduksella Lähi-idässä ja sitä rataa. Mikään ei muuta sitä tosiasiaa, että Yhdysvallat haluaa olla maailman johtovaltio ja intressit ovat edelleen Aasiassa. Keinot kyllä keksitään kun päämäärä on tiedossa.

In the service of peace