skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Osama bin Laden on yksi etsityimpiä terroristeja mitä maa päällään kantaa. Miehen meriittilistalla toki saattaa olla toinen toistaan merkittävimpiä tekosia vuosien varsilta. Häntä "syytetään" ainakin Tansanian ja Kenian Yhdysvaltojen lähetystöjen tihutöistä. Osamaa on yritetty syyttää myös syyskuun 11. päivän iskujen suunnittelijaksi, joskin ilman mitään todisteita.

Yhdysvallat aloitti "terrorismin vastaisen taistelun" hyökkäämällä Afganistaniin, ja perusteluina käytettiin jahtia Osaman kiinnisaamiseksi. Tähän interventioon länsimaatkin saatiin mukaan. Hyökkäyksen pääkohde ei suinkaan ollut silloin(kaan) Afganistan vaan Irak. Silloinen ulkoministeri, kenraali Colin Powell sai presidentti Bushin pään käännettyä, että "ensiksi pitää tehdä jotain Afganistanissa, koska sille saamme maailman hyväksynnän. Hyökätään Irakiin vasta Afganistanin jälkeen. Eihän kukaan usko, että 9/11 jälkeen hyökkäämme (ennakkosuunnitelmimme mukaan) Irakiin, vaan kohteeksi pitää ottaa Afganistan", sanoi Powell.  Näinhän tosiasiallisesti tapahtuikin.

Afganistanissa on nyt etsitty Osamaa liki yhdeksän vuotta. Sille perustelulle myös ISAF aikoinaan perustettiin. Ei vaan ole Osamaa löytynyt. Välillä putkahtelee julkisuuteen video- ja ääninauhoja, joissa "asiantuntijoiden" mukaan itse Osama uhoaa ja puhkuu kuolemaa Lännelle. Ilmeisesti ajankohdat näille nauhoille ovat kuitenkin vain sattuman varaisia, sillä esilletulemisen ajankohdat tuntuvat liittyvän esim. Yhdysvaltain kongressissa hyväksyttäviin suuriin "puolustusmenoeriin". Ketään ei tunnu kiinnostavan se, että nämä ihmeellisesti esiinpulpahtavat Osama-nauhat esittävät suurta Johtajaa välillä viriliinä ja toisinaan taas dementoituneena papparaisena, joka on joko oikea- tai väsenkätinen. Videonauhat ovat aina suttuisia, joten ne on kuvattu aina kovin salaa ja salaisessa paikassa. Eikö miljardööri Osama bin Ladenilla ole varaa tilata vaikka Hobby Hallista nykyaikaista sadan euron kameravekotinta, jolla saisi aikaan laadukkaampaa jälkeä. 

Pakistaniin paluuta yrittänyt, entinen pääministeri, Benazir Bhutto mainitsi pari päivää ennen kuolemaansa BBC:n haastattelussa, että "Osama kuoli jo aikoja sitten". Tämä osuus leikattiin haastattelusta pois, mutta keskustelu kokonaisuudessaan löytyy internetistä edelleen. Pari päivää tämän haastattelun jälkeen Benazir murhattiin Rawalbindissa, Pakistanissa.  Ranskalaislehden mukaan Osama olisi kuollut elokuussa 2006, mutta tiedot on kiistetty. Lehti perusti tietonsa ranskalaistiedustelupalvelu DGSE:en.

On myös väitetty, että Osama bin Laden työskenteli jopa CIA:lle Neuvostoliittoa vastaan - saaden kaiketi aika paljon rahaakin. Sittemmin Osama perusti Al-Qaidan ja loppu on historiaa. Vai onko.

YLE:kin uutisoi, että "Osama bin Ladenia jahdataan kuvamanipulaation avulla". Uutisen alkuperä löytyy tietysti Jenkkilästä, jossa hallinnon alainen Rewards for Justice leikkii kuvamanipulaatiolla nykyisestä Osamasta.

Itse arvelen, ettemme saa elinaikanamme tietoa Osamasta juurikaan tämän enempää. Emme siitä, onko hän edes elossa, tai koska on mahdollisesti kuollut. Emme saa tietää hänen osallisuudesta esimerkiksi 9/11 -tapahtumiin tahi muihin väitettyhin iskuihin.

Nyt tiedämme ainakin sen, että Osamaa pidetään hengissä - vaikkapa kuvamanipulaation avulla. Varmasti kaikki Länsimaiden poliitikotkin tämän hyväksyvät hiljaa mielessään. Olisihan se karmeaa paljastua narriksi, kun on "terrorismin vastaiseen sotaan" käytetty aika paljon rahaakin - ja kriisin hallintaa.

In the service of peace