skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Kosovon poliisi on käynnistänyt mittavan operaation Mitrovican serbienemmistöisessä pohjoisosassa. Operaation tarkoituksena on pidättää järjestäytyneeseen rikkollisuuteen ja salakuljetukseen osallistuneita henkilöitä.

Poliisin operaatio on saanut alueen serbit raivon valtaan. Alueelle on rakennettu barrikadeja estämään poliisin kulkua. Barrikadeissa poltetaan muun muassa autonrenkaita. Poliisi on joutunut laukaustenvaihtoon rikollisten kanssa ja ainakin yksi poliisi on haavoittunut. Hänellä ei tiettävästi ole hengenvaaraa.

Operaation aikana on tähän mennessä pidätetty 10 henkilöä. Pidätettyjen joukossa on Zubin Potokin kylän poliisipäällikkö.

Poliisioperaatiosta liikkuu runsaasti huhuja, joiden mukaan se liittyisi aiemmin tapahtuneeseen poliisimurhan tai serbialaispoliitikon vuonna 2018 tapahtuneen murhan tutkintaan. Virallisten lausuntojen mukaan operaatio on kohdistettu suoraan järjestäytyneeseen rikollisuuteen, eikä se liity murhien tutkintaan. Poliisi myös kiistää jyrkästi, että operaatio olisi kohdistettu suoraan serbejä vastaan.

Serbia on tuominnut poliisioperaation jyrkästi. Sen mukaan operaation tarkoitus on herättää pelkoa ja paniikkia alueen serbiväestössä. Serbian presidentti Aleksandar Vucic ja sisäministeriö ovat määränneet serbian armeijan täyteen taisteluvalmiuteen. Serbia haluaa toimillaan viestiä länsimaille, että se ei hyväksy serbiväestön etnistä puhdistusta Kosovossa.

Asiasta uutisoi Balkan Insight verkkosivuillaan.