skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Torstai 15. marraskuuta oli tämän vuoden verisin päivä YK:n rauhanturvaoperaatioille. Kongon demokraattisessa tasavallassa toimivan YK:n MONUSCO-operaation rauhanturvaajat olivat suorittamassa yhteistä operaatiota maan hallituksen joukkojen, Forces armées de la République démocratique du Congo (FARC), kanssa maan kapinallista Allied Democratic Forces (ADF) vastaan. YK:n mukaan surmansa saaneista rauhanturvaajista 6 oli Malawista ja yksi Tansaniasta. Operaatiossa sai surmansa myös useita FARC:in taistelijoita sekä tuntematon määrä ADF:n taistelijoita.

Operaatio tehtiin Kididiwessa, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Benistä. Armeijan edustaja on kuvannut Kididiwea kapinallisten päämajaksi ja hänen mukaansa alueella on ollut rajuja taisteluja. Beni ja sen ympärillä olevat kylät ovat kärsineet myös ebola-epidemiasta. Yli 300 ihmistä on saanut tartunnan, heistä kaksi kolmesta on menehtynyt.

Taistelut ovat vaikeuttaneet kansainvälisten terveydenhoitoryhmien työtä merkittävästi, sillä he eivät pääse auttamaan sairaita.

Lokakuun 2014 jälkeen ADS:n kapinalliset ovat tappaneet yli 1 500 ihmistä Benin alueella, jossa tämäkin hyökkäys tapahtui.

Asiasta uutisoi YK verkkosivuillaan.

Suomessa asiasta uutisoivat muun muassa Yle ja Iltalehti.