skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Tuttu teema piti edelleen pintansa; reissu ajetaan satoi tai paistoi. Tällä kertaa kevätarska paistoi pilvettömältä taivaalta ja tieura oli kuiva. Iihan entisten palveluspaikkojen malliin. Keväistä +23C ajolämpötilasta nauttien tapaamispaikalle Point of Contact eli POC:iin oli saapunut kahdeksan moottoripyörillään liikkuvaa entistä turvaajaa eri puolilta Suomea. Etelän suunnalta oli saapunut parin yöpysäytyksen taktiikalla kaksi pidemmän ajomatkan (yli 500 km/sivu) bikeria.

Ensin paikalle saapunut paikallispaikkeriryhmä oli tehnyt jo kynsitulet laavulle Piipusta savu nousikin tuulettomana päivänä suoraan. Porukalla hämmästeltiin pohjoisen Suomen ilmaston muutosta. Ihmeteltiin Suomen suurimman vapaan kosken, Kukkolankosken jäiden sulamista ja luonnonvoimia. Näin isoja tulvavirtaamia ei ole ollut kuullemma useampaan vuosikymmeniin. Tulisteltiin siinä tovi jos toinenkin laavulla. Parit makkaratkin grillitiin tuulensuojaan ja pahimpaan nälkään.

Keskusteltiin moottoripyöräilystä kotimaassa ja kriisinhallintatehtävissä. Joku oli vaihtanut ajokalustonsa tuoreempaan. Joku oli hankkinut uuden historic--pelin lisää entisöitäväksi talvi-iltojen harrasteeksi. Muut tyytyivät tuttuun ja turvalliseen menopeliinsä. Muisteltiin rauhanturvaamista yleensä vapaamuotoisesti ja runsaasti. Keskusteltiin tulevasta eli elokuun ”MC Hölkkäri goes Jänkhälle” -teemasta 2018.

Ajettiin yhdistetty paraati- ja letka-ajo ulkomaille kahden maissa. Käytiin se ”Ikea SWE” -syömiskierros (omakustanteisesti) eli ruåtsalaiset lihapulla-annokset puolukkahillolla. Päälle kahvit mansikkajuuståkakulla. Kivaa oli kuten aina ja juttu luisti hövelissä seurassa. Koska oltiin Swea-mamman maalla, niin kannatti tuoda vaikka Suomessa kiellettyjä lakupiippuja tai nuuskaa tuliaisina- sallitut tullirajat huomioiden tietenkin.

Aurinkokin hymyili mukavan tapaamisen päätteeksi. Paluumatkalla tielaitoksen tienvarsimittarit näyttivät tienpinnan lämpötilaksi +32C, +34C ja jopa huikeat +38C. Tienvarsimainoksissa bensan hinta näkyi olevan 1.609 € lukemissa. RO.

Tällä yhteisötapahtumalla ei maailmaa saatu pelastettua, mutta hyvä mieli tuli osallistujille. Tapaamisen kokonaisajomatka oli yhteensä 4330 kilometriä. Pisin yhden henkilön tapaamisen huikonen oli 1320 kilometriä eli noin 30% koko km-paketista. Respectit pitkänmatkalaisille.

Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille ja mukana olleille motoristeille. Voisihan se lauantaipäivä huonomminkin mennä, vai mitä? Varsinkin kun ajokeli oli mitä mainioin. Ensi vuonna uudestaan! Merkkaa nyt jo MC Hölkkärin ajokauden avaus samaan paikkaan 11.5.2019 kalenteriisi.

President