skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Suomen Rauhanturvaajaliiton vuotuiset ampumakilpailut järjestettiin jälleen Haminassa. Järjestelyistä vastasivat Kymenlaakson Sinibaretit, Maanpuolustuskoulutusyhdistys ja PV:n aluetoimisto. Kilpailukutsuhuutoon vastasivat lähes kaikki SRTL:n jäsenyhdistykset. Kaikkiaan paikalla oli yli 160 ampujaa. Ammuntakilpailu on yksi suurimmista SRTL:n tapahtumista.

- Kun paikalla on jäsenmääräämme nähden näin paljon osallistujia ja jäsenyhdistyksiä voivat muut reserviläisjärjestöt olla aiheestakin kateellisia meille, toteaa Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja Heikki Holma.

Kymenlaakson Sinibaretit ja Hamina isännöivät viikonlopun tapahtumaa nyt toisen kerran peräkkäin. Majoitus- ja muonajärjestelyissä tukeuduttiin RUK:n antimiin. Sotilaskotiauto oli läsnä molempina päivinä.

Kisaviikonloppu
Lauantaina kisailtiin yksilöinä ampuen 20 laukauksen rk-kilpasarja. Lisäksi yhdistykset nimesivät etukäteen yksilöistään joukkueen, joiden yhteispisteet laskettiin joukkuekilpailuksi.Parhaiten tauluun osuivat Jyrki Päiväniemi Koillismaan Rauhanturvaajista, Jarmo Haavisto Porvoon seudun ja Janne Pöllänen Pirkanmaan Rauhanturvaajista. Joukkuekilpailun voiton nappasi Pirkanmaa kahden pisteen erolla Vammalaan.

Sunnuntaina oli vuorossa kohokohta eli Falling Plates –kisa. Tänä vuonna fp-kilpailu oli kovatasoinen. Tasosta kertoo se, että missään erässä ei levyjä jäänyt pystyyn eikä nähty yli minuutin suorituksiakaan. Huippuaikoja (alle 20 sek) sen sijaan nähtiin useita. Voiton kisassa korjasi Vammalan Rauhanturvaajat, joka peittosi  finaalissa Kankaanpään joukkueen.  Pronssia itselleen ampui Pohjanmaan pumppu. Hölkkärikin osallistui kisaan, mutta sijoitus jäi keskikastiin.

-          - SRTL haluaa markkinoida tätä ammuntamuotoa myös nykyisille rauhanturvaajille ja Porin Prikaatin kouluttamille valmiusjoukon varusmiehille. Seuraavaksi kisat järjestetään Säkylässä joten on mahdollista että siellä on ennätysosanotto sekä lukuisa määrä muita kiinnostuneita paikalla, hymyilee Heikki Holma.   

Sami Seppänen, Tom Streng, Teemu Mustonen, Jari Ojala

HOWRY:n joukkueessa kisailivat (vas.) Sami Seppänen, Tom Streng, Teemu Mustonen ja upstanding Jari Ojala

 


Fact box

Rauhanturvaajien FP-ammuntamuoto periytyy brittiläisiltä, jotka aikoinaan Kyproksella opettivat suomalaisetkin tämän mainion lajin piiriin. Sittemmin suomalaiset rauhanturvaajat ovat harrastaneet falling platesia eri operaatioissa ympäri maailmaa. SRTL otti tavan kilpailumuodokseen 15 vuotta sitten. Kaatuvissa levyissä (vai lautasissa) nelihenkisen joukkueen on määrä ampua 10 levyä kumoon mahdollisimman nopeasti. Jokaisella ampujalla on käytössä kuusi patruunaa. Suoritus sisältää 50 metrin juoksu- tai lönköttelymatkan ampumapaikalle, jossa (panostettu) lipas kiinnitetään ja ammutaan sukkelasti levyt kumolleen. Juuri ennen ampumapaikkaa on ns. koontialue, jossa joukkueen jäsenten pitää olla yhtä aikaa ennen ampumapaikalle kellahtamista.  Ampumaetäisyys levyihin on yleensä 100 metriä ja levyjen koko on 20x20 cm. Ajanlasku alkaa kun juoksukomento GO! kajahtaa ja päättyy kun viimeinenkin lautanen on kaatunut (tai patruunat ovat loppuneet).  Cup-muotoinen kisa tuo tähän lisäväriä, kun vain voittanut joukkue pääsee jatkoon. 

Vammalan voitokas FP-joukko