skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Nyt on mennyt Reserviläisliitolla puurot ja vellit sekaisin. Ressujen varapuheenjohtaja Osmo Suominen kummastelee Suomen intoa lähteä Libanoniin. Libanonin missio maksaa noin 21 miljoonaa euroa, ja Suomisen mukaan varteenotettava vaihtoehto olisi samalla rahalla kutsua 30 000 reserviläistä kertausharjoitukseen. Nyt on pakko kummastella tätä kannanottoa. Mikä onkaan reserviläiselle parempaa kertausharjoitusta kuin rauhanturvamissio?

Jos Libanoniin lähdetään vaikkapa jalkaväkikomppanian vahvuisella osastolla, on valtaosa joukosta reserviläisiä. Tämä on ilmeisesti Suomiselta päässyt unohtumaan.

Ilmeisesti Suominen ei itse ole koskaan käynyt alhaalla, koska hän ei tunnu tietävän mistä on kysymys.

Suominen otti kantaa maamme kriisinhallintapolitiikkaan maanantaina 5. joulukuuta Lapin Kadettipiirin, Lapin Reserviupseeripiirin ja Lapin Reserviläispiirin perinteisessä Itsenäisyyspäivän iltajuhlassa. Hän kummasteli puheessaan, miksi suomalaisia partioi ensi vuonna muun muassa Afganistanissa ja Libanonissa, vaikka samalla rahalla voitaisiin kutsua viidennes maamme reserviläisistä kertausharjoituksiin. Hän kritisoi myös Suomen osallistumista yhteensä yhdeksään rauhanturvamissioon samanaikaisesti.

No, faitterina jätän kuitenkin Suomisen puheet omaan arvoonsa. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu.

In the service of peace