skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Kaikkien hömppäohjelmien kiistaton kuningas on Big Brother. Formaatissa sekopäisiä ja hyvin erilaisia ihmisiä suljetaan pieneen tilaan useaksi kuukaudeksi ja katsojat voivat seurata tiiviin yhteisön elämää omista televisioistaan. Todellisuuden kanssa tällä formaatilla ei ole mitään tekemistä.
Tosielämän Big Brother on toisenlainen. Rauhanturvaaminen sopii formaattiin erinomaisesti. Paitsi, että suljettuun yhteisöön menevät ihmiset eivät ole sekopäisiä, myöskään TV-kamerat eivät seuraa yhteisön elämää, ainakaan yhtä tiiviisti kuin television vastaavassa formaatissa. Yhteisö on kuitenkin tiivis.
Elämä rauhanturvamissioilla on omanlaistansa, tiiviin yhteisön elämää. Jokaisen ennalta tuntemattoman kanssarauhanturvaajan kanssa eletään tiivistä arkea 24/7.
Ennen kaikenmaailman tosi-TV hömpötyksiä eräs ystäväni kertoi elämästään Kosovon Alfa-kompaniassa vuosituhannen alussa. Hän kertoi posella elämisen muistuttavan eräänlaista avovankilaelämää. Kaikki saman posen ihmiset sulloutuvat heskojen ja nato-lankojen suojaan illalla, ja aamulla taas lähdetään suorittamaan tehtäviä komppanian vastuualueelle. Nyt kun tosi-TV hömpötykset ovat tulleet jäädäkseen, sopii Big Brother tähän kuvioon erinomaisesti.

In the service of peace