skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Hölkkäri On Web ry sai taannoin ison perinnön, kun Amerikassa pitkään asunut entinen faitteri testamenttasi varansa Hölkkärille. Mies toimi aikoinaan 18 kuukautta vesiauton kuljettajana Suezilla ja laittoi jokaisen tienaamansa markan säästöön jokaista saippuarahaa myöden. Reissun jälkeen mies muutti Amerikkaan, sijoitti isolla riskillä koko omaisuutensa ja tienasi vesiauton kuljettajan puolentoista vuoden tienesteillä käsittämättömän summan Amerikan dollareita.

Perinnönjaon jälkeen Hölkkärin hallituksessa oli riehakas tunnelma. Rahaa oli kuin rauhanturvaajalla, ja sitähän piti tottakai laittaa tuulemaan. RO-meiningillä.

Pitkällisten juominkien jälkeen hallituksessa virisi ajatus laittaa raha poikimaan. Ei sitä kannattanut makuuttaa nollakorkoisilla tileillä. Yhdistyksen pääkaliffi Tom Streng laittoikin ostohousut jalkaan ja asteli Helsingin ökyalueille tähystelemään, löytyisikö Hölkkärille sopivaa sijoitusasuntoa. Sopiva kohde löytyikin Kuusisaaresta. Merenrantatontilla on noin 400 neliöinen talo, mikä soveltuu erittäin hyvin yhdistyksen käyttöön.

Kun tieto hallituksen tekemästä kiinteistökaupasta lipsahti jäsenten tietoon, someraivo oli valmis.

-Ei tätä nyt salailtu millään tavalla. Tästä ei vain muistettu kertoa avoimesti kenellekään hallituksen ulkopuoliselle. Tämä on hyvä sijoitus. Talo palvelee jatkossa pääkaliffin Helsingin residenssinä, mutta siellä voidaan pitää myös esimerkiksi hallituksen kokouksia, kertoo Hölkkärin apulaisvarakaliffi Christian Malino.

Sontaa on kuitenkin lentänyt tuulettimeen jonkin verran. Kaupoista tyrmistyneitä jäseniä on eronnut yhdistyksen jäsenyydestä.

-Ei siinä sitten muuta, kuin terve vaan. Sota ei yhtä miestä kaipaa, kommentoi nimettömänä pysyttelevä yhdistyksen toimihenkilö.

Apulaisvarakaliffi Malino kuitenkin hieman tasoittelee toimihenkilön lausuntoa.

-Katsotaan nyt, millaista käyttöä tavallisilla jäsenillä tuolle talolle voisi olla. Siitä tiedotetaan sitten, kun keksimme jotain.

Aivan koko perintöä ei Helsingin miljoonalukaaliin hassattu, vaan loput jäljelle jääneet varat sijoitettiin Altian osakkeisiin.

-Sen verran saatiin osakkeita, että yhtiökokouksessa riittää varmasti kavereita ja isännän ääni tulee varmasti kuuluviin, toteaa pääkaliffi Streng.

 

Lue lisää:

Rauhanturvaajaliitto osti asunnon Pasilasta - jäsenistö ymmällään ja syyttää johtoa salailusta

Pääkirjoitus: Avoimuus olisi ollut paikallaan

 

 

 

 

In the service of peace