skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Hölkkärin aseellisen siiven taannoinen rypistys Suomen Rauhanturvaajaliiton ampumamestaruuskisoissa ei ollut turha. Kotiintuomisina Säkylästä oli yleisen sarjan RK joukkuekilpailun kultamitalit ja falling platesista neljäs sija.

Yhdistys osallistui tämänvuotiseen kisaan seitsemällä ampujalla ja falling plates osuuteen saatiin muodostettua kaksi kolmen hengen joukkuetta yleiseen sarjaan. Kelikin oli mitä parhain ja oikeasti, eihän ruudin hajua aamutuimaan oikeasti voita juuri mikään.

Falling plates joukkueet muodostettiin perinteisesti aamun RK ammuntojen perusteella. Hölkkäri IVA:ssa ampuivat Matti Lonnakko, Kari Pelkonen ja Christian Malino. Hölkkäri IVB:ssä peltejä tulittivat Pasi Turkki, Jorma Nylander, sekä Jussi Mäkilä. Lisäksi aamun rynnäkkökivääriammuntoihin osallistui Tom Streng, joka valitettavasti jalkavaivaisena joutui jäämään tällä kertaa falling plates joukkueista sivuun. Näin paikattiin samalla auki ollut valmentajan pesti.

Hölkkäri IVB valitettavasti karsiutui jatkosta jo alkuerissä, mutta Hölkkäri IVA väänsi loppuun asti ja kotimatkalle joukkue toivotettiin vasta pronssiottelusta. Sastamalan Rauhanturvaajat vetivät tällä kertaa pidemmän korren, vaikkakin vain sekunnin sadasosilla. Pitkä kilpailupäivä oli vahvasti totutusta poikkeava, sillä perinteisesti kotimatkalle on päästy jo hyvissä ajoin aikaisen karsiutumisen seurauksena. Todennäköisesti ensimmäistä kertaa olimme myös paikalla seuraamassa pronssiottelua seuranneen finaaliottelun, minkä Pohjanmaan Rauhanturvaajat ansaitusti voittivat. Samat kaverit antoivat vain vähän aikaisemmin myös Hölkkärille kylmää kyytiä, kun ratkottiin paikkoja kulta- ja pronssiotteluihin.

Ehdimme jo hyvän matkaa kotia kohti, onnesta soikeina neljännestä sijasta, kun saimme palkintojenjakotilaisuudesta viestin, että Hölkkäri oli ennenkuulumattomasti onnistunut voittamaan RK joukkuekilpailun kirkkaimmat mitalit. Valokuva varsin kiiltävistä prenikoista tulikin heti perään todistusaineistoksi. Jorma oli nohevasti jäänyt kisapaikalle seuraamaan palkintojenjaon ja kävi pokkaamassa mitalit poissaolevien ampujien puolesta. RK joukkuekisassa kunnostautuivat Matti Lonnakko, Tom Streng, sekä Christian Malino. Kisa oli erittäin tasainen ja kulta saatiinkin tasapisteillä Sastamalan Rauhanturvaajien kanssa. Tällä kertaa paremmuus ratkesi napakymppien määrään, joka oli Hölkkärin 7 napaa vastaan Sastamalan 4 napaa.

Loppukaneettina haluan vielä kiittää Hölkkärin tiimiä hurjasta rypistyksestä ja hienosta suorituksesta! Ehkä tämä menestys saa nyt muitakin yhdistyksen jäseniä innostumaan ampumisesta ja osallistumaan jo ensi vuonna kisoihin. Olisihan se vallan hienoa, jos saisimme kasaan kaikki sääntöjen sallimat kolme joukkuetta.

In the service of peace