skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Viime vuosien muumimukivillitys ei ole jäänyt Hölkkäri On Webin taloudelliselta siiveltä huomaamatta: Keräilijät ostavat kalliita kahvikuppeja, eivätkä edes käytä niitä.

Yhdistyksen rahastonhoitaja Timo Järvinen laittoi vireille hankkeen, missä markkinoille saataisiin myös rauhanturvaamiseen keskittyvä muumimuki. Projektin johtajaksi valikoitui Tom Streng, joka kantoi harteillaan koko taiteellisen projektin vastuun. Lopputulos on kuitenkin uskomaton: Muumipeikko ja Nuuskamuikkunen ottavat munasupaa Suezin auringon alla.

-Paljon tuli järkeiltyä, millaisella teemalla lähden suunnittelemaan mukia. Suomalaisella rauhanturvaamisella on pitkät perinteet ja meidän faittereita on palvellut lukuisissa operaatioissa ympäri maailmaa. Lopulta join kolme pulloa punaviiniä, katselin Pekka ja Pätkä Suezilla ja siitä se lähti, kommentoi taiteellinen johtaja Tom Streng.

Mukissa Muumipeikko ja Nuuskamuikkunen ottavat aurinkoa munasillaan Suezilla.

-Kun päätös mukin teemasta syntyi, lopputulos syntyi melko helposti, kertoo itsekin munasupaa aikoinaan eri operaatioissa ottanut Streng.

Koko mukihanke on valmisteltu täysin salassa, jotta valmistajat voivat keskittyä työhönsä ilman keräilijöiden hysteerisiä yhteydenottoja.

Taloudellinen siipi on tietoinen, että mukista tulee takuuvarmasti hittituote ja äitienpäivän suosikkilahja. Yhdistyksen talous tulee kohenemaan merkittävästi.

-Tarkkanahan näiden juttujen kanssa pitää olla, muuten verottaja iskee. Pitää kuitenkin muistaa, että tässä projektissa kulutkin olivat melkoiset. Kävimme muun muassa taiteellisen johtajan kanssa Suezilla kokeilemassa miltä munasupa siellä tuntuu ja aistimassa tunnelmaa, kertoo koko muumimuki-idean isä Timo Järvinen.

Ensimmäiset 100 000 "Munasupaa Suezilla" muumimukia tulee myyntiin maanantaina 1. huhtikuuta kello 12 ympäri Suomen. Projektin johtokaksikolla on kuitenkin yllätys, he ovat itse paikalla Kankaanpään K-Market Risessä myymässä ensimmäisiä mukeja.

-Haluamme olla mukana myös myyntiprosessissa. Sadalle ensimmäiselle mukin ostajalle lahjoitamme extrakeräilyherkkuna "KFOR-käivärät hattivattien saarella"-mukin. Se on aika sekava, koska aloitin sen piirtämisen kolmen viskilekan jälkeen silloin kun olimme Timpan kanssa käymässä Suezilla, toteaa Streng.