skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Serbian presidentti Alekandar Vučić ja Kosovon presidentti Hashim Thaçi haluavat piirtää maidensa rajat uusiksi. Helsingin Sanomat uutisoi (30.8.), miten maiden presidentit ovat keskustelleet Kosovossa sijaitsevien serbienemmistöisten alueiden siirtämisesta Serbiaan ja vastavuoroisesti albaanienemmistöisiä alueita Serbiasta Kosovoon.
Ajatus olisi tiettävästi liittää Serbiaan ainakin osa Pohjois-Kosovon serbienemmistöisestä alueesta. Kosovo saisi albaani­enemmistöisen Preševonlaakson Serbian eteläisimmästä kolkasta, joka rajautuu Kosovon lisäksi Makedoniaan.
EU:n ulkoministerit ovat ilmaisseet huolensa mahdollisten rajasiirtojen seurauksista. Ministerit kokoontuivat Wieniin EU:n ulkoministereiden kokoukseen.
Ministerit varoittavat, että etnisiin enemmistöihin perustuva rajansiirto saattaisi horjuttaa aluetta, joka on yhä poliittisesti jännittynyt.
 
Serbian ja Kosovon välien parantaminen on ehto kummankin maan havittelevalle EU-jäsenyydelle. Serbia ei ole tunnustanut Kosovon itsenäisyyttä vaan pitää tätä yhä virallisesti maakuntanaan, mikä käytännössä estää myös Kosovon YK-jäsenyyden.
 
Lue Helsingin Sanomien 30.8. julkaistu uutinen tästä.
Lue ulkoministerien kannanottoa koskeva Helsingin Sanomien uutinen (31.8.) tästä.