skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Helsingin hovioikeus on tuominnut kriisinhallintatehtävissä työskennelleen suomalaisupseerin sakkoihin palvelusrikoksesta sekä hylännyt toisen upseerin syytteen. Sotilaat palvelivat Keski-Afrikan tasavallassa kriisinhallintatehtävissä Euroopan unionin EUFOR RCA -rauhanturvaoperaatiossa.

Everstiluutnantin katsottiin syyllistyneen palvelusrikokseen, kun hän oli itsenäisyyspäivänä 2014 esiintynyt ilmeisen päihtyneenä ja tuomion mukaan menettänyt operatiivisen toimintakuntonsa. Lisäksi hänen todettiin käyneen alaiseensa käsiksi.

Häntä syytettiin lisäksi siitä, että hän oli esimiehenä jättänyt puuttumatta alaistensa alkoholinkäyttöön toimialueella, mutta syyte hylättiin.

49-vuotias mies tuomittiin palvelusrikoksesta kahteenkymmeneen päiväsakkoon, joista maksettavaa kertyi 1 260 euroa.

Ryhmänjohtajana toimineen kapteeniluutnantin syyte hylättiin. Nyt 35-vuotias mies oli syytteen mukaan käyttänyt alaisestaan sotilastulkista etniseen alkuperään viittaavia kommentteja, mikä ei ollut sotilaallista eikä asiallista hänen asemassaan. Syytteen mukaan mies oli esimerkiksi hedelmien ostoreissulla sanonut tulkin menevän neuvottelemaan hinnasta, koska ”hän on tuommoinen arabi”. Kapteeniluutnantti ei ollut käyttänyt etnisyyteen viittaavia ilmaisuja sen jälkeen, kun hänelle oli huomautettu asiasta.

Asiaa ei puitu käräjäoikeudessa, vaan Helsingin hovioikeus käsitteli sen ensimmäisenä oikeusasteena. Tuomiosta voi valittaa korkeimpaan oikeuteen.

Asiasta uutisoivat muun muassa Ilta-Sanomat, Iltalehti ja Yle verkkosivuillaan.