skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Onnettomuustutkintakeskus on saanut valmiiksi Porin Prikaatissa reserviläissotilaan kuolemaan johtaneen onnettomuuden tutkinnan. Onnettomuudessa menehtyi panssaroidun Pasi-vaunun alle jäänyt reserviläinen. Hän kompastui jalkoihinsa ja horjahti vaunun pyörien alle.

Kohtalokas onnettomuus sattui Säkylän varuskunta-alueella viime vuoden lokakuussa Libanoniin lähtevän kriisinhallintajoukon koulutuksessa.

Harjoituksen tarkoituksena oli kahden panssaroidun Pasi-vaunun, kahden maastoajoneuvon ja yhden henkilöauton saattueen johtaminen mielenosoittajajoukon poikki. Saattueen kärjen ajoneuvojen ohitettua mielenosoittajat jälkimmäinen vaunu ja maastoauto jäivät jälkeen ja kiihdyttivät sen seurauksena nopeuttaan.

Ajoneuvojen vierellä kulkeneet sotilaat joutuivat siirtymään hölkkävauhtiin. Pasi-vaunun oikealla puolella juossut reserviläinen kaatui ja jäi pyörien alle. Vaunu pysäytettiin välittömästi.

Tutkintaraportin mukaan vaunua yritettiin siirtää uhrin auttamiseksi, mutta tämän seurauksena uhrin yli ajettiin vahingossa uudelleen. Onnettomuustutkintakeskus arvioi ensihoidon ja pelastustoimet riittäviksi, mutta vakavat vammat johtivat uhrin menehtymiseen.

Asiasta uutisoi Satakunnan Kansa verkkosivuillaan.

Lue Hölkkärin uutinen viime lokakuulta tästä linkistä.

B&B Camp Wolf, Cyprus

Kuso Kulkee

In the service of peace