skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Hollannin ja Turkin välinen sanasota sai tiistaina uuden luvun, kun Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan otti puheessaan esiin vuoden 1995 Srebrenican verilöylyn entisessä Jugoslaviassa. Asiasta uutisoi turkkilaislehti Hürriyet Daily News.

Srebrenicassa serbijoukot surmasivat noin 8 000 muslimimiestä ja -poikaa. Srebrenica oli hollantilaisten rauhanturvaajien valvonnassa, mutta he eivät kyenneet estämään verilöylyä. Tapahtuma koetaan Hollannissa suurena häpeänä. Erdoğan syytti Hollantia joukkosurmasta.

– Me tunnemme Hollannin ja hollantilaiset Srebrenican verilöylystä. Me tiedämme, kuinka mätä heidän luonteensa on heidän murhattuaan 8 000 bosnialaista. Tiedämme, kuinka heidän yhteiskuntansa on korruptoitunut, kuinka he tappoivat 8 000 bosnialaista siellä, tiedämme sen hyvin, totesi Erdoğan puheessaan Turkin lääkäripäivillä.

Erdoğan sanoi fasismin nostavan päätään ja haittaavan kaikkien muslimien ja ulkomaalaisten elämää Euroopassa. Hän kehotti kaikkia Saksassa ja Hollannissa asuvia turkkilaisia, muslimeita ja muita ulkomaalaisia äänestämään puolueita, jotka vastustavat Turkki-vastaista politiikkaa.

Hollannissa ja Saksassa ollaan tyrmistyneitä Erdoğanin yhä jyrkemmiksi käyvistä puheista. Hollannin pääministeri Mark Rutten mukaan Erdoğanin puheet ovat "iljettävää historian vääristelyä".

Lähteet: AFP, AP. Suomessa asiasta uutisoi YLE.

B&B Camp Wolf, Cyprus

Kuso Kulkee

In the service of peace