skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Kroatia ja Albania ovat huolissaan Kosovon turvallisuudesta. Maat solmivat liittolaissopimuksen, minkä vastapuolella on Serbia. Maat ovat huolissaan Kosovon ja koko Balkanin turvallisuudesta. Maiden puolustusministeriöt lähettivät kirjeen Naton pääsihteerille Jens Stoltenbergille, missä kerrottiin sekä Kroatian että Albanian olevan huolissaan viime aikaisten tapahtumien valossa Kosovon turvallisuudesta. Kirjeessä kerrottiin myös kasvaneesta huolesta koko Balkanin turvallisuuden puolesta.

Albanian puolustusministeri Mimi Kodhelin ja Kroatian puolustusministeri Damir Krsticevic ottivat yhteyttä Natoon, jotta kansainvälinen yhteisö kiinnittäisi edelleen huomiota Kosovon turvallisuuteen.

Kosovo julistautui yksipuolisesti itsenäiseksi vuonna 2008. Siitä lähtien Kosovolla on ollut ongelmia serbijoukkojen kanssa. Serbia kieltäytyy edelleen tunnustamasta Kosovon itsenäisyyttä. Maiden väliset suhteet ovat tällä hetkellä kylmimmillään sitten vuoden 2011.

Tammikuussa Belgradista lähti Kosovoon juna, minkä kylkeen oli maalattu "Kosovo on osa Serbiaa". Kosovon hallinto pysäytti junan maiden rajalla. Kosovolaiset pitävät tekoa provokaationa.

Naton rauhanturvaajat ovat olleet Kosovossa vuodesta 1999. Rauhanturvaajat menivät Kosovoon Naton ilmaoperaation jälkeen, millä Serbian joukot saatiin syrjäytettyä alueelta. Serbian joukot taistelivat vuosina 1998-1999 Kosovon itsenäisyyttä ajavia albaaneja vastaan. Konflikti vaati noin 13500 kuolonuhria.

Naton brysseliläinen virkamies kertoi uutistoimisto AFP:lle, että pääsihteeri Stoltenberg oli saanut kirjeen. Pääsihteeri oli luvannut, että Nato on edelleen sitoutunut takaamaan Kosovon turvallisuuden.

- KFOR jatkaa tehtäväänsä turvallisen ympäristön sekä vapaan liikkuvuuden takaamiseksi niin kauan kuin on tarpeen, toteaa virkamies AFP:lle.

KFOR-operaation alkaessa Kosovossa oli noin 55000 rauhanturvaajaa. Tällä hetkellä maassa on noin 4500 rauhanturvaajaa.

Lähde: AFP. Asiasta uutisoi Naharnet verkkosivuillaan.

B&B Camp Wolf, Cyprus

Kuso Kulkee

In the service of peace