skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Everstiluutnantti Kari Kaakinen luovutti UNIFIL-operaation suomalais-irlantilaisen pataljoonan (FINIRISHBATT) komentajan tehtävät everstiluutnantti Vesa Vainiolle 23. toukokuuta 2016. Everstiluutnantti Vainio toimii myös Libanonin suomalaisen krisinhallintajoukon (SKJL) komentajana.

Komentajan vaihtoa juhlittiin pataljoonan päätukikohdassa paraatilla ja ohimarssilla. Paraatissa UNIFIL-operaation läntisen sektorin komentaja, prikaatikenraali Arturo Nitti luovutti YK:n lipun komentajan vaihtumisen merkiksi everstiluutnantti Kaakiselta everstiluutnantti Vainiolle.

Everstiluutnantti Kaakinen korosti jäähyväispuheessaan suomalais-irlantilaisen pataljoonan uskottavuutta ja ammattitaitoa sekä kehotti jokaista sotilasta olemaan ylpeä työpanoksestaan. Hän myös muistutti joukkoa ja uutta komentajaa maan tapojen ja kulttuurin kunnioittamisen tärkeydestä vastavuoroisen arvostuksen saavuttamiseksi.

Komentajan vaihtotilaisuuteen osallistui edustajia UNIFIL-operaation eri kansallisuuksista ja Libanonin asevoimista. Tilaisuudessa oli myös paikallisia vaikuttajia ja pataljoonan yhteistyökumppaneita. Suomalais-irlantilaisen pataljoonan uusi komentaja everstiluutnantti Vainio on palvellut aiemmin kriisinhallintatehtävissä Kosovossa ja Afganistanissa.

Suomi toimii johtovaltiona Etelä-Libanoniin sijoitetussa suomalais-irlantilaisessa pataljoonassa. Pataljoonassa palvelee tällä hetkellä noin 500 rauhanturvaajaa Suomesta, Irlannista ja Virosta. Suomalaisia pataljoonassa on noin 300.