skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

alalam tvSyyrian armeija valtasi viime yön aikana piiritetyn Al-Qusairin kaupungin. Syyrian viranomaisten mukaan suuri joukko kapinallisia on kaatunut ja armeija on ottanut heitä runsaasti myös vangiksi.

 

Taistelu Libanonin rajan tuntumassa olevasta tärkeästä huoltoteiden solmukohdasta kesti kaksi viikkoa. Taistelussa Syyrian armeijaa tuki libanonilainen Hizbollah, joka on lähettänyt tuhansia taistelijoita Syyriaan.

Kapinalliset kertovat vetäytyneensä kaupungista massiivisen hyökkäyksen edessä osan jäädessä varmistamaan pääjoukon poistumista. Hizbollahin al-Manar-televisioaseman mukaan kaupunki vallattiin tykistökeskityksen jälkeen yllätyshyökkäyksellä aamunkoitteessa. Al-Qusairista pelastuneet kapinalliset vetäytyivät pohjoisessa oleviin naapurikaupunkeihin Dabaan ja Bowaidaan.

Al-Qusairin menetys on kapinallisille raskas tappio, sillä nyt Syyrian armeija hallitsee tärkeimpiä strategisia alueita. Eilen armeija valtasi myös yhden kapinallisten hallussan pitämän Jobarin kaupunginosan Damaskoksessa.

Syytökset kemiallisista aseista voimistuvat

Eilen Ranskan ulkoministeri kertoi, että Ranskalla on aukottomia todisteita hermokaasu sariinin käytöstä Syyriassa, syyttäen samalla Syyrian hallitusta sen käytöstä. Syytöksiin yhtyi myös Iso-Britannia, joka kertoi saaneensa haltuunsa koenäytteitä, joissa on merkkejä sariinista.

Syytöksiä ja epäilyksiä kemiallisten aseiden käytöstä Syyriassa satelee sisällissodan molemmille osapuolille. Viime viikon torstaina Turkin viranomaiset pysäyttivät Libanonin vastaisella rajalla 12 kapinallisiin kuuluvan ääri-islamilaisen Al-Nusran taistelijaa, joiden hallusta löydettiin kaksi kiloa painava sariinia sisältävä säiliö. YK:n kemiallisia aseita tutkivan ryhmän johtaja Carla del Ponte puolestaan totesi, että Aleppossa huhtikuussa ammutut sariinia sisältävät kranaatit oli ammuttu kapinallisten hallitsemasta osasta kaupunkia.