Suomalaisessa kriisinhallintajoukossa Afganistanissa palvelevista 195:stä sotilaasta 130 viettää tänä vuonna joulua operaatioalueella. Neljän tuhannen kilometrin päässä läheisistä joulutunnelmaa järjestetään kotoisin ja lahdentakaisin konstein yhdessä ruotsalaisten palvelustovereiden kanssa.
Jouluaaton aattona 23.12. järjestetään suomalaisten päätukikohdassa Camp Northern Lightsissa joulusiivous ja koristellaan suomalaisten vapaa-ajanviettotilana toimiva Suomi-talo joulutunnelmaan. Aatonaaton iltana raikuvat myös sotilaspastorin johdolla kauneimmat joululaulut tukikohdan kappelissa.
Afganistanin rauhanturvaajien jouluaatto alkaa aamiaisella/brunssilla. Tämän jälkeen on vuorossa joulusauna ja ruotsalaisperinteiden mukaisesti piirroselokuvien kimara. Ruotsalaisten ja suomalaisten sotilaiden yhteinen joulupäivällinen tarjotaan klo 17 alkaen. Päivällispöydässä tarjoillaan suomalaisia ja ruotsalaisia jouluherkkuja sulassa sovussa.
Tilaisuudessa kuullaan ruotsalaisten ja suomalaisten komentajien joulutervehdykset, lauletaan perinteisiä jouluvirsiä ja saattaapa paikalla pyörähtää myös joulupukki. Tukikohdan aattoilta päättyy jouluhartauteen kappelissa.
Joulupäivä 25.12. aloitetaan jouluaamun hartaudella kappelissa klo 9. Suomalaisen kriisinhallintajoukon komentaja ja sotilaspastori kiertävät joulun pyhinä tervehtimässä kaikki Mazar-e-Sharifin alueen tukikohtien suomalaiset rauhanturvaajat.

In the service of peace