skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Näin on...

joskin mietin jonkinaikaa viitsinkö edes kommentoida koko juttua mutta koska Jänön tarkoituksena lienee ollut herättää keskustelua niin pistänpä lusikkani (tähänkin) soppaan.

En kyllä muista että missään olisi vertailtu YK:n tai minkään muun kv-organisaation palveluksessa olleiden työvuosia sotilaalliseen rauhanturvaamis- tai nykyisin kriisinhallintatoimintaan.

Nämä kaksi asiaa pitää ja moni maailmaa, muutakin kuin naapurin portin, nähnyt osaakin erottaa toisistaan koska niissä ei ole mitään vertailukelpoista. Sotilaallisella puolella ollaan reissu kerrallaan, nykyään 6-12 kk, ennen 6-16 tai jopa 22 kk kun taas siviilipuolella saattaa vierähtää jopa 20 vuotta "putkeen" kun siellä ollaan firmaan työsuhteessa eikä vaan "heitetä keikkaa".

Ennenkuin Micke seuraavan kerran rupeaa näitä kahta asiaa vertailemaan keskenään niin kannattaa hankkia kokemuspohjaa myös siltä toiselta puolelta.

Henkilökohtaisesti olen nöösipoika näissä kuvioissa, kummallakin puolen aitaa, kun takana on vain kolme (3) sotilaskriisinhallintakeikkaa yhteensä vajaan neljä (4) vuotta ja siviilipuolellakin vain komennus viidessä (5) eri operaatiossa noin kahdeksan (8) vuoden verran mutta voin kertoa että kummassakin on puolensa.... ja sekin on tieto.

Pasi Soikkeli

In the service of peace