skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Suomen ilmavoimat osallistuu Hollannin Kuninkaallisten Ilmavoimien järjestämään Frisian Flag 2005 -harjoitukseen Leeuwardenin tukikohdassa 26.9.-7.10. Suomalaiset ovat mukana kuudella Hornetilla. Suomalaisten ja isänmaan ohella harjoitukseen osallistuvat Saksa, Belgia, Ranska, Ruotsi ja Englanti.
Harjoituksessa toteutettavilla lennoilla lisätään suomalaisohjaajien kykyä osallistua kansainväliseen kriisinhallintaan ja kehitetään Ilmavoimien kansainvälistä valmiusyksikköä. Harjoituksessa lennetään pääosin Pohjanmeren yläpuolisessa ilmatilassa. Harjoitusalue koostuu Hollannin, Tanskan ja Saksan ilmatilassa sijaitsevista eri osa-alueista. Suomalaisten harjoitusosastoa johtaa everstiluutnantti Jari Mikkonen Karjalan lennostosta.
Frisian Flag on yksi Euroopan suurimmista ja vaativimmista ilmataisteluharjoituksista. Se toteutetaan monimutkaisen realistisen skenaarion harjoituksena. Harjoitukseen osallistuu hävittäjien lisäksi ilmavalvonta-, ilmatankkaus- ja elektronisen häirinnän koneita sekä ilmatorjuntayksiköitä. Harjoitukseen osallistuvan lentokaluston kokonaismäärä on noin 46 konetta. Harjoituksessa on suunniteltu lennettävän kaksi operaatiota päivässä.
Suomalaiset ovat aiemmin osallistuneet harjoitukseen vuosina 2001 ja 2002. Kahtena seuraavana vuotena harjoitusta ei järjestetty Hollannin ilmavoimien sitouduttua kansainvälisiin kriisinhallintaoperaatioihin. (PV)

Kuso Kulkee

In the service of peace