Kirjoittaja Aihe: Resolute Support (RS) Afganistan  (Luettu 118 kertaa)

Poissa Hämis36

  • FOM
  • Global Moderator
  • Messiasfasse
  • *******
  • Viestejä: 4429
  • UNIFIL/9-36 08/92-08/93
Resolute Support (RS) Afganistan
« : Sunnuntai, 17. Maaliskuuta 2019, 16:38:30 ip »
Puolustusvoimat: Afganistan RS
Nato-johtoinen Resolute Support (RS) -operaatio aloitti toimintansa vuonna 2015. Operaation tehtävänä on tukea Afganistanin hallitusta saavuttamaan ja ylläpitämään turvallinen toimintaympäristö maan jälleenrakentamiseksi ja demokraattisten rakenteiden vahvistamiseksi. Suomalaisten kokonaisvahvuus operaatiossa on noin 60 henkilöä.

RS-peraatio tukee Afganistanin paikallisviranomaisten työtä suunnittelun, ohjaamisen ja budjetoinnin osalta sekä avustaa keskushallinnon vaikutusvallan laajentamisessa. Operaation tehtävänä on varmistaa hallinnon läpinäkyvyys, vastuullisuus ja valvonta sekä tukea hallinnon prosesseja esimerkiksi joukkojen muodostamisessa, henkilöstöhallinnossa ja henkilöstön kehittämisessä. Operaation tuki kohdentuu ministeriöihin, hallintoon ja korkean tason turvallisuusviranomaisiin. Operaation tehtäviin ei kuulu taistelutoimintaan osallistuminen.

Suomalainen osasto Afganistanissa (SOA) muodostuu neuvonantajista, suojausosastosta, esikuntaupseereista sekä kansallisesta huolto- ja tukiosasta. Suomalaisia työskentelee RS:n monikansallisissa esikunnissa Kabulissa sekä pohjoisen johtoportaan esikunnassa (TAAC North) Mazar-e-Sharifissa.

Suomi on osallistunut RS-operaatioon sen perustamisesta lähtien.